Margot Wallström har entledigats, utrikesminister

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Margot Wallström presenterar 2019 års utrikesdeklaration och samtalar om utrikespolitik med studenter

Publicerad

Den 13 februari presenterar utrikesminister Margot Wallström regeringens utrikesdeklaration i riksdagen. I samband med detta anordnas en digital frågestund på utrikesministerns Facebooksida. På eftermiddagen besöker utrikesministern Södertörns högskola för att diskutera Sveriges utrikespolitik med studenter.

Den 13 februari äger 2019 års utrikespolitiska debatt rum i riksdagen. Den inleds traditionsenligt med att utrikesministern presenterar utrikesdeklarationen – en programförklaring över regeringens ståndpunkter i den svenska utrikespolitiken. Utrikesminister Margot Wallström presenterar deklarationen kl. 09.00. Presentationen och debatten livesänds på riksdagens webbplats.

På samma sätt som förra året anordnas en digital frågestund på ministerns Facebooksida under tiden som utrikesdebatten pågår. Studenter vid ett flertal olika universitet deltar i årets frågestund och frågorna besvaras av tjänstemän på UD.

Seminarium vid Södertörns högskola

Under eftermiddagen besöker Margot Wallström Södertörns högskola för att delta i ett seminarium anordnat av Södertörns högskola. Seminariet kommer bestå av ett samtal mellan utrikesministern och en moderator. Därefter har studenterna möjlighet att ställa sina frågor om svensk utrikespolitik. Evenemanget pågår mellan ca. kl. 14.00-15.30 och livesänds på utrikesdepartementets Facebooksida.

Länkar

Kontakt