Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Anna Ekström deltar vid Skills Summit 2020

Publicerad

I morgon, fredag den 9 oktober, representerar utbildningsminister Anna Ekström Sverige vid det digitala toppmötet Skills Summit 2020. Under mötet ska politiker från OECD:s olika medlemsstater diskutera kompetensförsörjningens betydelse för världens återhämtning i spåren av covid-19-pandemin.

Utbrottet av covid-19 har utlöst en allvarlig lågkonjunktur och försämrat förutsättningarna på arbetsmarknaden. Satsningar på utbildning och ökade möjligheter till omställning är avgörande för att såväl Sverige som andra länder ska kunna ta sig ur krisen. Under toppmötet kommer deltagarna bland annat att diskutera hur länder kan utveckla människors färdigheter genom livslångt lärande och utbyta erfarenheter kring hur kompetensförsörjningen kan stärkas på båda kort och lång sikt.

Mötet arrangeras av Sloveniens regering och OECD.

Presskontakt

Anja L Sundberg
Pressekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-116 77 45
e-post till Anja L Sundberg