Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Ny direktör för Överklagandenämnden för studiestöd

Publicerad

Regeringen har i dag beslutat att utse Robert Dalman till ny direktör och chef för Överklagandenämnden för studiestöd. Han tillträder den 1 maj 2021.

– Det är glädjande att Robert Dalman har tackat ja till att bli ny direktör för Överklagandenämnden för studiestöd. Hans gedigna kunskap och erfarenhet inom domstolsväsendet och också från nämnden gör Robert Dalman mycket lämpad för uppdraget, och jag ser fram emot vårt samarbete framöver, säger Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning.

Robert Dalman är i dag rådman vid Förvaltningsrätten i Härnösand. Han har dessförinnan bland annat varit vikarierande och biträdande myndighetschef vid Överklagandenämnden för studiestöd. Robert Dalman har också varit vikarierande lagman och chef för Förvaltningsrätten i Härnösand.

Presskontakt

Tove Kullenberg
Pressekreterare hos minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-842 50 59
e-post till Tove Kullenberg

Prenumerera på nyheter från Utbildningsdepartementet