Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Ny generaldirektör för Universitets- och högskolerådet

Publicerad

Regeringen har i dag beslutat att utse Eino Örnfeldt till ny generaldirektör och chef för Universitets- och högskolerådet. Han tillträder den 3 maj 2021.

– Jag är glad att Eino Örnfeldt har tackat ja till att bli ny generaldirektör för Universitets- och högskolerådet. Med sin gedigna kunskap och erfarenhet inom högskoleområdet är Eino Örnfeldt mycket lämpad för uppdraget. Jag ser fram emot att samarbeta framöver, säger Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning.

Eino Örnfeldt är i dag universitetsdirektör vid Stockholms universitet. Han har dessförinnan verkat som chef i statlig verksamhet, däribland på Försvarsdepartementet, Utbildningsdepartementet, Försvarshögskolan och Försvarsmakten. Eino Örnfeldt har också varit ordförande i organisationskommittén för inrättandet av ett nytt konstnärligt lärosäte i Stockholm.

I Universitets- och högskolerådets uppdrag ingår bland annat att samordna antagningen till högskolan, ge stöd och information inför högskolestudier och förmedla internationella utbyten, kompetensutveckling och praktik utomlands. Myndigheten ska också ansvara för högskoleprovet.

Presskontakt

Tove Kullenberg
Pressekreterare hos minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-842 50 59
e-post till Tove Kullenberg

Prenumerera på nyheter från Utbildningsdepartementet