Ann Linde

Ann Linde, Utrikes­minister

Utrikesminister

Utrikesdepartementet

”När allt fler demokratier utmanas världen över måste Sverige fortsatt vara en stark och respekterad röst för fred, frihet och mänskliga rättigheter. Vår utrikespolitik ska bidra till att i samarbete med andra stärka tryggheten och säkerheten, i vårt närområde och globalt. Det är så vi värnar grundläggande demokratiska rättigheter och gemensam säkerhet världen över.”

Regeringen och statsråden i sociala medier

Länkar till konton i sociala medier som Regeringskansliet ansvarar för och andra konton som statsråden använder finns här:

Aktuellt från Ann Linde

 • Gemensam debattartikel av 18 utrikesministrar om kampen för att de som begått brott i Syrien inte ska gå ostraffade

  Artikeln är undertecknad av utrikesministrarna i Sverige, Belgien, Bulgarien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Polen, Portugal, Slovenien och Österrike.

 • Utrikesminister Ann Linde presenterade OSSE:s prioriteringar inför FN:s säkerhetsråd

  Foto: Andreas Enbuske/Regeringskansliet

  I sin roll som ordförande för Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE) höll utrikesminister Ann Linde ett anförande inför FN:s säkerhetsråd den 10 mars 2021. I anförandet presenterade hon OSSE:s prioriteringar under det svenska ordförandeskapet. OSSE är världens största organisation för regional säkerhet och organisationen spelar en viktig roll i frågor som FN:s säkerhetsråd har på sin agenda.

 • Sverige driver på för ekonomisk jämställdhet

  Jämställdhetsminister Märta Stenevi och utrikesminister Ann Linde.
  Jämställdhetsminister Märta Stenevi och utrikesminister Ann Linde. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

  På internationella kvinnodagen den 8 mars genomfördes ett aktörsmöte där jämställdhetsminister Märta Stenevi och utrikesminister Ann Linde träffade över 40 organisationer från civilsamhället för att få medskick till Sveriges engagemang i en global koalition om ekonomisk jämställdhet.

Innehåll från Ann Linde

Prenumerera

Totalt 212 träffar.