Ann Linde

Ann Linde, Utrikes­minister

Utrikesminister

Utrikesdepartementet

”När allt fler demokratier utmanas världen över måste Sverige fortsatt vara en stark och respekterad röst för fred, frihet och mänskliga rättigheter. Vår utrikespolitik ska bidra till att i samarbete med andra stärka tryggheten och säkerheten, i vårt närområde och globalt. Det är så vi värnar grundläggande demokratiska rättigheter och gemensam säkerhet världen över.”

Regeringen och statsråden i sociala medier

Länkar till konton i sociala medier som Regeringskansliet ansvarar för och andra konton som statsråden använder finns här:

Aktuellt från Ann Linde

 • Israel och Palestina på videomöte

  Ann Linde på pressträff
  Utrikesminister Ann Linde företräder Sverige när EU-ländernas utrikesministrar möts via video för att diskutera situationen i Israel och Palestina. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

  Med anledning av den våldsamma utvecklingen i Israel och Palestina träffas i dag EU-ländernas utrikesministrar på ett extrainsatt möte via video. Utrikesminister Ann Linde företräder Sverige på mötet.

 • Ukraina och Etiopien på utrikesministermöte

  Anna Linde utanför mötesbyggnaden i Bryssel
  När utrikesminister Ann Linde deltar i EU:s utrikesråd 19 april står bland annat situationen i Etiopien och utvecklingen i Ukraina och vid landets östra gräns på dagordningen. Foto: Sveriges EU-representation

  Situationen i Ukraina och i Etiopien är frågor som utrikesminister Ann Linde ska ta upp med sina ministerkollegor när de möts via video 19 april. EU-ländernas utrikesministrar kommer även ha ett videomöte med Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba i samband med mötet.

Innehåll från Ann Linde

Prenumerera

Totalt 227 träffar.