Regeringskansliet

Regeringskansliet är en myndighet som har i uppdrag att stödja regeringen att styra riket och förverkliga sin politik.

Aktuellt från Regeringskansliet

  • Regeringskansliets riktlinjer för möten och resor

    Regeringskansliets riktlinjer för möten och resor gäller för statsråd, alla anställda och uppdragstagare i Regeringskansliet samt för kommittéerna. Riktlinjerna gäller för mötes- och resebokningar som görs i tjänsten eller i uppdraget.

  • Statsrådsarvoden och ersättningar

    Statsrådens arvoden fastställs av Statsrådsarvodesnämnden, som är en myndighet under riksdagen. Statsråden har även rätt till ersättning för ökade levnadskostnader vid tillfälligt arbete på annan ort eller vid dubbel bosättning.

Regeringskansliets anställda

Av Regeringskansliets omkring 4 800 anställda är cirka 200 personer politiskt tillsatta. Det stora flertalet av Regeringskansliets medarbetare har kvar sina anställningar inom Regeringskansliet oavsett vilka som sitter i regeringen.

Statssekreterarnas löner och ersättningar

Statssekreterarnas löner är, med ett undantag, enhetliga och omprövas normalt en gång per år i samband med den årliga lönerevisionen. Regeringen beslutar om statssekreterarnas löner.

Statsflyget

I Statsflygsförordningen regleras hur de flygplan får användas som staten anskaffat för statschefens och den högsta civila och militära ledningens resor.

Miljöledning i Regeringskansliet

Regeringskansliet ska medverka till att Sverige är ett föregångsland och en pådrivande kraft i strävan att skapa en hållbar utveckling.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 183 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida